Vil du besøge solskinsstaten?

Florida er en stat i den sydøstlige del af USA. Det er den 22. mest omfattende, den 3. mest befolkede og den 8. mest tætbefolkede af de 50 amerikanske stater. Florida har fået tilnavnet “solskinsstaten” på grund af sin beliggenhed i solskinsbæltet. Med en højde på 104 m over havets overflade er Florida en af de højeste stater i USA.

Det område, der i dag er Florida, blev først beboet af palæoindianere for tusinder af år siden. En anden bølge af bosættelse kom i det 16. århundrede, da spanske opdagelsesrejsende ankom og gjorde krav på området til Spanien. I 1821 blev Florida en del af USA som følge af Adams-Onís-traktaten. I 1845 blev Florida optaget i Unionen som den 27. amerikanske stat.

Floridas økonomi er diversificeret, og serviceindustrien udgør omkring tre fjerdedele af den økonomiske produktion. Den største sektor er turismen, som genererer 82 mia. dollars om året. Beskæftigelsen inden for landbruget er stadig betydelig, men er faldet kraftigt siden Anden Verdenskrig, da landmændene har opgivet traditionelle afgrøder som bomuld og tobak til fordel for frugt og grøntsager.

Floridas miljø er særpræget og indbydende med mere end 1.600 km kystlinje og omfattende naturressourcer. Staten har et fugtigt subtropisk klima: varme og fugtige somre med hyppige tordenbyger, varme vintre med lejlighedsvis frost og rigelig nedbør året rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.